Dette trenger du:

Fullkornsbunn:

  • 1 1/2 dl vann
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ss olivenolje
  • 3 dl sammalt spelt mel, grovt eller finmalt

Økologisk speltmel

Pizzafyll:

  • 1 1/2 dl pizzasaus
  • 100 gram lettere spekeskinke
  • 50 gram revet, lettere hvitost
  • 0,25 avokado
  • cherrytomater
  • 10 oliven
  • salat, spinat og/eller ruccola

Slik gjør du det:

La deigen heve på et lunt sted

  1. Ha mel, salt og gjær i en bolle. Bland sammen.
  2. Ha i olje og vann, elt i 6-7 minutter.
  3. Deigen skal ikke være klissete, tilsett eventuelt litt mer vann eller mel til du får ønsket konsistens.
  4. Dekk deigen til og sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
  5. Sett stekeovnen på 225 grader, undervarme og vifte.
  6. Kjevle ut deigen til en pizza.
  7. Legg den på en bakepapir kledd stekeplate.
  8. Fordel pizzasaus utover bunnen, strø over ost.
  9. Stek i ca. 10 minutter.
  10. Avkjøl noe, før du har på salat, avokado, oliven og tomater.

Næringsinnhold:

Hele pizzaen inneholder ca. 1500 kcal og holder til to porsjoner. Lettere spekeskinke inneholder 163 kcal per 100 gram, kokt skinke inneholder derimot bare 95 kcal per 100 gram. 10 oliven inneholder ca. 104 kcal og 1/4 avokado bidrar med omtrent 105 kcal. Så bytter du ut spekeskinke med kokt skinke og dropper avokado og oliven har du en litt magrere pizza.