Dette trenger du:

  • 250 gram sammalt fint byggmel eller havremel
  • 2 egg
  • salt
  • 1 ss nøytral olje, raps eller oliven
  • 1 rødløk, i skiver
  • 250 gram spinat, grovt hakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 soltørkede tomater, i biter
  • 100 gram fetaost, i terninger
  • 4 egg
  • salt og pepper
  • friske krydderurter, f.eks basilikum eller persille

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 200 grader. Bland byggmel, salt og egg til en deig, spe på med vann hvis det trengs. Kjevl deigen mellom to ark bakepapir.  Legg bunnen i paiformen med bakepapiret på, klipp rundt. Har du keramikkkuler til paibunn, kan du la begge bakepapirene være på mens du steker. Hvis ikke fjern det øverste bakepapiret forsiktig og prikk du bunnen med en gaffel. Forstek bunnen i ca. ti minutter. Prikk bunnen etter den er ferdigstekt hvsi du har brukt kuler.

Stek løken til den er blank og myk i oljen, tilsett hvitløken mot slutten. La spinaten surre med til den faller sammen. Fordel blandingen utover den forstekte bunnen, strø over fetaost og soltørkede tomater. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og krydder. Hell blandingen i bunnen. Stek på midterste rille i 25 til 30 minutter.Husk å fylle halve tallerkenen med grønnsaker!

Energiinnhold:

Hele paien inneholder omtrent 1800 kcal. Den smaker godt kald eller varm, og passer til lunsj, middag eller kvelds.