Dette trenger du:

  • 500 gram tørkede erter
  • Svineknoke, ca. 1 kg
  • Vann
  • 1 løk, fin hakket
  • 1 til 2 purre, i ringer
  • 4 gulrøtter, i terninger
  • 1 sellerirot, i terninger
  • 3 laubærblad
  • salt og pepper

Slik lager du ertesuppe:

Legg ertene i bløt kvelden i forveien. Tilsett gjerne et par ss eplecideredikk i vannet. Neste dag heller du av vannet og skyller ertene i kaldt vann.

Ha svineknoke, erter, laubærblad, løk og sellerirot i en stor kjele. Ha i vann, så det dekker til over svineknoken. Kok opp og la små koke i 2 til tre timer. Hvis du har planer i løpet av dagen, kan du koke den opp, så sette den på midterste rille i stekeovnen på 60 grader.

Ha i purre og gulrøttene, kok i 30 minutter til.

Ta svinekoken ut av gryta og skjær bort svoren. Ha rent kjøtt tilbake i ertesuppen.

Smak til med salt og pepper.

Lag en stor porsjon ertesuppe. Dette er ypperlig mat å fryse ned, så har du en rask og sunn middag liggende klar i fryseren til travle dager.

Supper er perfekt mat å fryse i porsjoner ?