Salat på glass er en fin måte å få i seg sunn mat på farten, eller sørge for at salaten holder seg frisk til lunsj. Legger du salaten gradvis med dressingen nederst holder den seg sprø og crispy til lunsj. Rist glasset før du spiser salaten, så dressingen fordeler seg i salaten eller ha den over på en passende tallerken.

Dette trenger du:

  • 0,5 til 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ss sitronsaft
  • litt tørket timian
  • 100 gram brokkoli, i buketter
  • 0,5 paprika. i terninger
  • 1 gulrot, raspet
  • 2 vårløk, fin hakket
  • 1 tomat, i små biter
  • 1-2 ss mais
  • 0,25 avocado, i biter
  • babyspinat
  • 100 gram linser eller bønner etter eget valg

Slik gjør du det:

Lag først dressingen og ha i bunn av glasset; olivenolje, sitronsaft, hvitløk og timian røres raskt sammen. Ha så i brokkolibukettene, så paprika, gulrot, linser, vårløk, tomat, avokado og til slutt babyspinat.