Dette trenger du:

  • 2 løk
  • 4 gulrøtter
  • 4 stangselleri
  • 1/2 purre
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 ss rapsolje
  • 10 dl ferdigblandet buljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 bokser røde linser
  • 2 ss tomatpure
  • pepper
  • 1 ts chilipulver

Slik gjør du det:

Fin hakk løken, skrell gulrøttene og skjær de i små staver. Kutt stangsellerien i skiver. Rens purren og kutt den i passende biter. Skyll linsene godt. Ha olje og grønnsakene i en kjele, fres i noen minutter. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure og buljong. Kok opp. Kok i 6-8 minutter. Tilsett linsene mot slutten av koketiden. Smak til med krydder.

Energiinnhold:

Hele oppskriften inneholder omtrent 773 kcal, deler du den i tre porsjoner tilsvarer hver porsjon 257 kcal. For barn og unge i vekst og de som ikke tenker vekt passer det å servere grove rundstykker eller fullkornspasta til.