Chilli sin carne

Chilli sin carne (chilli uten kjøtt)  er den vegetariske utgaven av chilli con carne. Dette er rask, sunn og billig hverdagsmat.

Dette trenger du:

  • 1 løk i små terninger
  • 1 ss rapsolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,25 til 0,5 chilli finhakket (etter smak)
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chillipulver (smak til etter styrken på ditt krydder)
  • 0,5 ts oregano
  •  1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 1 paprika i terninger
  • 3 gulrøtter i staver
  • 1 ts sukker
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks sorte bønner
  • Lime

Slik gjør du det:

  1. Kutt alle grønnsakene som angitt over
  2. Surr løken i oljen, til den er blank og myk
  3. Tilsett hvitløk og chilli og la det surre litt til
  4. Tilsett tomatpure og krydder og rør godt sammen, la det surre et par minutter
  5. Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, paprika og gulrot.
  6. Rør godt sammen, la det koke opp og kok til gulrøttene er møre ca 10 minutter
  7. Smak til med sukker, salt og pepper
  8. Skyll bønnene godt i et dørslag, tilsett bønnene og la de koke med noen minutter til de er gjennom varme.
  9. Smak til med limesaft

Næringsinnhold:

Hele retten inneholder omtrent 930 kcal. 100 gram gir 63 kcal. Server retten med grovt brød eller fullkorn tortillas for de som ikke tenker på vekten.