Grønn curry …… med ingefær for støle muskler 🙂

Enda en rett som passer hele familien; en vegansk – vegetar rett du kan spise til kjøtt og med salat, og servere med ris for de som ikke er på lavkarbodiett. I denne varmen er det fint å bruke lite tid på matlaging,  jeg lager gjerne middag til er par dager av gangen. Min favoritt denne sommeren er denne selvkomponerte grønne curry retten, i dag servert jeg med salat og ris til alle og grillribbe til våre kjøttelskere.

Dette trenger du

1 løk

2 hvitløksfedd

2 chilli

1 stor bit ingefær

3 søtpoteter

400 gram edamamebønner

300 gram aspargesbønner

3 bokser kokosmelk

1 ts salt

2 ts grønnsaksbuljong

2-4 ts curry – smak til

litt kokosolje

litt lime om du ønsker

Slik gjør du:

Hakk opp løk, hvitløk, chilli og ingefær i bittesmå biter. Sauter i kokosolje.

Skrell og del opp søtpotet i små terninger.

Rør inn i kokosmelk og krydder. Smak til med salt og curry etter ditt ønske.

Ha i frosne edamamebønner og aspargesbønner, kok forsiktig opp og server.

 

Tilbehør

Salat så klart

Sommersalat

Jeg servere med grønn salat og rød løk. Har jeg god tid har jeg også i  granateple, kiwi, mango og avokado, jeg legger det på en fjel med en kniv om tiden ikke strekker til. Du velger selvfølgelig din favoritt salat, eller etter det du har i kjøleskapet.

Ris, her er det bare å velge det som passer deg – naturris er jo ekstra godt og ekstra sundt.

Næringsinnhold

En sunn og mettende middag med lavt kaloriinnhold, full av vitaminer og antioksidanter. Her er det godt med proteiner og lite karbo (om du dropper risen).

Ønsker du kjøtt til, kan du servere litt kjøtt ved siden av om du lager mat for både carnivores og veggiser. Kylling passer kanskje best, men alt er lov.

Vel bekomme 🙂