1. Dette trenger du:
  • 1 stort blomkål
  • 1 ss smør
  • 2 ss speltmel
  • 4 dl varm lettmelk
  • 3 dl revet ost (lettere?)
  • salt
  • pepper
  • hakket persille

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 250 grader. Kok blomkålbuketter i lettsaltet vann i ca. 4 minutter. Bukketene skal fortsatt ha litt motstand. Hell av vannet.

Lag saus, varm først melken. Smelt så smøret i en annen kjele, sikt i mel. Tilsett den varme melken litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du tilsetter melk. Ha i ost og rør godt, spar litt ost til å strø over til slutt. Smak til med salt og pepper.

Legg de kokte blomkålbukettene i en ildfast form. Ha sausen over og dryss over resten av osten. Sett formen inn i ovnen, stek i ca. 15 minutter.

Strø over persille. Server gjerne spekeskinke til.

Energiinnhold:

Hele retten inneholder 817 kcal og 79 kcal per 100 gram.