Dette trenger du for å lage rødbetburger:

  • 4 store rødbeter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1,5 ss balsamicoeddik
  • 1 egg
  • 2 dl knuste havregryn
  • 1 ss potetmel
  • 1/4 ts chilliflak
  • salt og pepper
  • salat og tzatziki til servering

Slik gjør du det:

  1. skrell rødbetene og del i biter. Rens og del løken i biter.
  2. Bland rødbeter, løk, olje og eddik sammen og fordel i en ildfastform.
  3. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader, til rødbetene er helt møre, 30-45 minutter.
  4. Avkjøl blandingen og kjør den til mos i en hurtigmikser eller med stavmikser.
  5. Form farsen til 4 like store burgere
  6. stek burgerne i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter, vær forsiktig med burgerne de faller litt lett fra hverandre.
  7. Server rødbetburger med blandet salat og gjerne 1 til 2 ss stzatziki

Næringsinnhold:

Deler du farsen i 4 like store deler vil hver rødbetburger inneholde ca. 288 kcal og 9 gram fiber.