Dette trenger du:

  • 2-3 kyllingskrog, bein og annet avskjær. Jo, mer skinn og kjøtt du har med, jo mer gelatinrik vil kraften din bli.
  • Vann til det dekker
  • 4 ss eplecider eddikk, syren vil gjøre at mer næring fra beina trekkes ut av beina og at bindevevet brytes mer effektivt ned. Resultatet er altså en mer næringsrik kraft.
  • 1 løk, delt i båter
  • 1 purre, delt grovt
  • 4 gulrøtter, knekt i noen biter
  • 1/2 sellerirot, i grove biter
  • 1 hel hvitløk, delt i to.
  • 1 ts pepperkorn
  • 4 laubærblad

Slik gjør du det:

Skyll skroget og legg det i en stor kjele. Fyll på vann til det dekker skroget, du kan gjerne knekke skroget litt opp.

Kok opp og skum av. Skummet er ikke noe farlig, men litt udelikat.

Putt resten av ingrediensene i kjelen og la det trekke i minst to timer, men gjerne opp til 24 timer. Jo, lenger den får stå, jo mer næringsrik blir den. Etter at kraften er kokt opp, kan du la den stå å putre i stekeovnen på nederste rille på 60 grader.