Vektnedgang med pulverkur

Det finnes en rekke aktører på markedet som tilbyr vektnedgang ved hjelp av pulverkurer. Felles for disse kurene er at de inneholder veldig lite kalorier, men er tilsatt tilstrekkelige mengder vitaminer, mineraler, proteiner og essensielle fettsyrer. Kurene inneholder gjerne mellom 800-1200 kcal daglig. Dette vil gi en stor og hurtig vektnedgang.

Fordeler ved bruk av pulver ved vektnedgang

Pulverkurene er, som nevnt over, tilsatt tilstrekkelige mengder med essensielle næringsstoffer, dette er gunstig da det er nesten umulig å få dekket behovet for næringsstoffene fra vanlig mat når man inntar så lite som 800-1200 kcal. Når det er sagt, er det ikke farlig om vi over en liten periode ikke får dekket alle næringsstoffene kroppen normalt trenger. Men skal man ned et stort antall kilo, og ønsker en hurtig nedgang, er dette en klar fordel ved pulverkurene. Noen synes også det er deilig å slippe å tenke over hva de skal spise ved en vektnedgang og foretrekker av den årsaken en pulverkur. Studier viser at du får bedring på en rekke helseplager ved vektnedgang av pulverkurer; blodtrykk og blodsukker bedres, kolesterolet senkes og snorking og leddplager bedres. Plagene kommer, når det er sagt, raskt tilbake igjen, hvis du ikke klarer å opprettholde vekttapet.

Bivirkninger av pulverkurer

Det er derimot ikke bare positive helsemessige effekter av pulverkurer, de har også visse ulemper. Pulverkurer kan gi deg bivirkninger som forstoppelse, munntørrhet, hodepine, hårtap, svimmelhet, lavt blodtrykk, utmattelse og tørr hud. Dessuten står den største utfordringen igjen, nemlig å holde den nye vekten over tid. Studier viser at ved pulverkurer kommer de tapte kiloene raskt tilbake igjen. Det vanskeligste er altså ikke å gå ned i vekt, men å opprettholde den nye vekten.

Legge om kostholdet

Du kan ikke leve evig på pulver, etter endt kur må du begynne å spise vanlig mat igjen. Går du tilbake til ditt vanlige kosthold vil du raskt igjen øke i vekt. Du må altså legge om kostholdet på nytt. Vi har stor tro på å legge om ditt eget kosthold med en gang, i steden for å ty til pulver først. Vi ønsker at du skal lære hvordan du med enkle grep kan spise sunn og god mat, som ikke bare gjør vekten men hele kroppen godt.

Grunnkurs i kosthold for et lettere liv

Vårt grunnkurs er delt i åtte deler, der hver del har sitt hovedtema og dertil mål for uken. Da har du en uke på å innføre og lære deg en ny vane, før du neste uke får en ny oppgave og nytt mål. Endring tar tid, vi ønsker at du skal lære nye vaner du kan ta med deg videre i livet, også etter ønsket vektnedgang. Vårt største ønske er at vi i sammen kan finne frem til vaner du kan leve med, slik at du ikke går opp i vekt igjen, men klarer å holde den nye vekten. Du må forvente tilbakefall, snuble gjør vi alle sammen fra tid til annen, det er det mye læring i.