For et sted – for en opplevelse

En opplevelse for livet – eller så ofte du kan og vil. Nå har jeg vært i Hamn på Senja to ganger, og det er ikke nok for meg. Et bittelite sted med enorm natur, hvor du kan oppleve toppturer og småturer, fiske og bading, midnattssol og nordlys, og rett å slett bare finne roen.

Reisen til Senja

Første besøk til Senja var for 5 år siden, vi ankom med båt og hadde reiste på motorsykkel fra Drammen. En fantastisk tur med spektakulær natur, og mange hyggelige overnattinger underveis. Kjører du bil, tar turen ca 24 timer fra Oslo/Drammen, så det kan være lurt med en overnatting eller to. Trenger du tips til rute eller overnatting, er det bare å sende en mail.

Denne gangen fløy vi fra Gardermoen til Bardufoss, her leide vi bil, og kjørte til Hamn, med en lite handlestopp i  Finnsnes. Flyturen tar ca  1 time og 50 minutter, og er du tidlig ute får du tur-retur billett til 1600,- Norwegian lavpriskalender Oslo-Bardufoss  Bilturen fra Bardufoss til Senja tar ca halvannen time uten stopp underveis. Du kan eventuelt avtale transport med hotellet i Hamn.

Overnatting

I Hamn er det et hotell med både vanlige hotellrom og sjøboder. I tillegg kan du leie sjøboder privat. Vi har prøvd begge deler:

Hotellet i Hamn

En natt på hotellet var helt supert: Rommene vi fikk for 5 år siden var bittesmå med to enkelt senger på hvert rom: Mini-rom Hamn ,så er du kresen er det lurt å være tidlig ute med bestilling, da får du flere valgmuligheter. Hamn i Senja Hotell og Resort. Uansett, vi var ute hele dagen og kvelden, og bare nøt været, utsikten, sjøen og luktene, samt en god middag på hotellet.Resturant Hamn i Senja

Private sjøboder til leie

For en velkomst, her stod det bobler på bordet da vi kom. Ingenting var overlatt tilfeldighetene her. Den nye flotte sjøboden var perfekt for 3 par, eller maks 8 personer. Denne anbefales på det sterkeste, her kan du bestille ditt opphold: Sjøboden SamVær, Hamn i Senja.

Midnattsol, Hamn, Senja

Turer og opplevelser

Når alt det praktiske av reise og overnatting er på plass, er det bare å velge å vrake mellom toppturer og andre naturopplevelser. Her finner du absolutt noe for en hver smak.

Sukkertoppen

Vakker utsikt, selv halvveis til Sukkertoppen, Senja

Denne fantastiske turen kan du gå til fots fra Hamn. Hvor høyt du vil kommer an på formen og ikke minst høydeskrekken. Jeg kom nesten til topps, og det holdt i massevis for meg. Når du toppen, er du 456 meter over havet, og det er bratt ned.

Dronningruten

Dronningruten tar deg til Husfjell, 635 MOH. En bedre tur for deg med høydeskrekk. Her kom selv jeg til topps. Vi tok båt fra Hamn til Skaland, over Bergsfjorden mellom utallige holmer og skjær. Båtturen er en opplevelse i seg selv. Du kan leie båt eller båt med kaptein som transport, for havfiske eller bare for turens skyld.

Fantastisk tur i tåke og regn.

Dronningruten på vei til Husfjellet, Senja.

Fiske, bading, sol og regn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Severdigheter

Her valgte vi Tungeneset, en rasteplass med tursti, og GulldassenGulldassen Begge to en kort kjøretur fra Hamn. I tillegg gikk vi en koselig kveldstur fra Hamn til Nikkelverket, Eller du kan bare nyte utsikten, lyset, midnattssol og nordlys, lukt av havet og finne ro i sjelen på terrassen. Hamn og Senja anbefales alle 🙂