Lag saltlake

Det første du trenger å gjøre er å lage en saltlake. Det gjør du enkelt ved å koke opp 1 liter vann med 2 ss salt. Avkjøl væsken før du bruker den videre.

Sylteagurk

Dette trenger du:

  • 1 liter saltlake
  • ca. 10 små agurker

Slik gjør du det:

Skyll agurkene godt og legg dem i et norgesglass. Helt over saltlake, pass på at alle agurkene er godt uner vann. Ikke sett på lokk, men legg over et kjøkkenhåndkle eller lignende. La glasset stå i romtemperatur i 3 til 5 dager. Tett glasset og sett det i kjøleskapet for videre lagring.

Syltet rødløk

Dette trenger du:

  • 1 liter saltlake
  • 6 rødløk

Slik gjør du det:

Skrell løken og kutt den i ringer. Legg løken på et stort glass. Hell over saltlake, sørg for at all løken er dekket av saltlake.  La det stå i romtemperatur i 3 til 5 dager, dekk med kjøkkenhåndkle. Etter 3 til 5 dager setter du det i kjøleksapet.

Et lite tips

Det er veldig viktig at alle grønnsakene er under vann, dette er for å unngå mugg. Et lite tips for å sørge for at grønnsakene holder seg under væsken er å bruke et kålblad, legg kålbladet over grønnsakene og sørg for at det dekker alle.

Legg gjerne et kålblad over det du fermenterer

Eventuelt kan du bruke et glass eller en sten over her igjen, som lodd for å være sikker på at ikke noe flyter opp. Man får også kjøpt krukker og lodd spesielt tilpasset å fermentere.

Bruk et glass som vekt når du fermenterer