Lag saltlake
Det første du trenger å gjøre er å lage en saltlake. Det gjør du enkelt ved å koke opp 1 liter vann med 2 ss salt. Avkjøl væsken før du bruker den videre.
Sylteagurk
Dette trenger du:
- 1 liter saltlake
- ca. 10 små agurker
Slik gjør du det:
Skyll agurkene godt og legg dem i et norgesglass. Helt over saltlake, pass på at alle agurkene er godt uner vann. Ikke sett på lokk, men legg over et kjøkkenhåndkle eller lignende. La glasset stå i romtemperatur i 3 til 5 dager. Tett glasset og sett det i kjøleskapet for videre lagring.
Syltet rødløk
Dette trenger du:
- 1 liter saltlake
- 6 rødløk
Slik gjør du det:
Skrell løken og kutt den i ringer. Legg løken på et stort glass. Hell over saltlake, sørg for at all løken er dekket av saltlake. La det stå i romtemperatur i 3 til 5 dager, dekk med kjøkkenhåndkle. Etter 3 til 5 dager setter du det i kjøleksapet.
Et lite tips
Det er veldig viktig at alle grønnsakene er under vann, dette er for å unngå mugg. Et lite tips for å sørge for at grønnsakene holder seg under væsken er å bruke et kålblad, legg kålbladet over grønnsakene og sørg for at det dekker alle.
Eventuelt kan du bruke et glass eller en sten over her igjen, som lodd for å være sikker på at ikke noe flyter opp. Man får også kjøpt krukker og lodd spesielt tilpasset å fermentere.
Legg igjen en kommentar